Snygga bakverk

Nu har boken Sweet! av Roy Fares funnits ute ett tag så ni kanske har hunnit spana in den? Jag var som vanligt lite baksuken och bläddrade lite för inspiration. Och med denna bok kan man onekligen få en hel del sådan. Såvida man inte bara fastnar och blir mätt av att titta på bilderna. Den här boken är fånigt snygg, jag önskar innerligt att jag kunde fota som Kleinschmidt… 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Boken innehåller en blandning av recept för middag, fest, kafferep och mingel. Jag tycker det är roligt att det finns recept som nyponsoppa och varm choklad mitt bland allt av lite lyxigare karaktär som chokladmousse, crème brûlée och tårtor. Av bilderna att döma, som man som sagt kan fastna vid istället för att ta sig iväg och baka själv, så verkar en del lite väl svårt att göra men vid närmare anblick på recepten så är det inte så illa. Även om man inte kommer att lyckas att göra det så snyggt som Fares så går det ändå att baka. 

Tyvärr verkar denna herre vara fånigt förtjust i ägg. I stort sett allt innehåller ägg. Det går självfallet att göra om recepten för att utesluta det, men jag hade gärna önskat att det fanns lite variation för de som inte vill ha denna ingrediens. Trevligt i sammanhanget är dock att det faktiskt finns ett glutenfritt recept. Mycket paj och mousse bjuds det på, men även en del tårtor och cupcakes. 

Snyggt är det, och mycket gott finns det. Finns som vanligt i en bokhandel nära dig. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: