Snart jul igen


Nu är det bara några dagar kvar tills den för många så hett efterlängtade julafton. Och jag hade tänkt att jag skulle bjuda på en del recepttips men det har jag dessvärre inte hunnit sånär som på rödbetssallad om det nu räknas som julrecept. 
Det har dessvärre varit mycket jobb och utöver det lagts en hel del tid på att skiva brev, överklaganden och en massa annat i samband med den planerade byggnationen på Aspuddens skola

Men nu är det bara en arbetsdag kvar och i helgen kommer jag ge mig i kast med att laga och baka det som står på vår matönskelista. Det trevliga med det är att just julbaket brukar kunna involvera hela familjen vilket är trevligt. För oss kommer det nog att bli mer saffransbakverk, chokladbollar som denna familj inte verkar kunna leva utan samt en oförskämt onyttig kolapaj. Nåt åt det hållet… 

Jag bakade i helgen för övrigt för första gången en variant av lussebullar med vaniljkräm och mandelmassa i. En klassiker för många tydligen men det var första gången jag bakade dem, jag använde förstås recept från den nyutkomna boken Klassiska Julkakor. Gott, men väldigt sött. Jag föredrar dem nog utan socker ovanpå…  

Hoppas ni andra har massa mysigt och gott på gång också, nu börjar nedräkningen på allvar. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: