Tillåtet äta pepparkaksdeg: pepparkaksbollar

Jag kan inte rå för det. Pepparkaksdeg är bland det godaste som finns. Jag minns när jag var liten och min mamma ibland gjorde mig lycklig genom att ge mig deg tillsammans med tillåtelsen att faktiskt få äta den, inte behöva baka med den. Lycka! 
Det gör ont i mig när jag uppmanar mina barn att inte äta, jag kan ju inte stå emot själv. Men jag vill ju inte att de ska få ont i magen… Men ärligt talat. Jag har aldrig fått det och har ändå tryckt i mig en del. Kanske får man inte det? Det kanske bara är en skröna? Nåja, tror inte jag vill testa det på de små kära, det låter ju inte så sunt att äta sig mätt på deg. 

Dock måste jag tacka å det varmaste för tipset från den underbara Cecilia som kom med århundradets bästa idé: pepparkaksbollar. Plötsligt är det legitimt att äta deg. Tack så mycket! Annars är det ju något man får smyga lite med när man bakar. Att rakt upp och ner få äta det vid andra tillfällen är svårt att få till. 

Så jag gjorde precis som hon, lättare kan det inte bli, ingredienslistan är knappast lång:
pepparkaksdeg och choklad. 
Rulla små bollar av pepparkaksdeg, smält choklad och rulla bollarna i den. In i kylen för att stelna, sedan bara att äta och njuta. 

En i familjen tyckte det var helt knäppt, en annan gudomligt gott. Själv föredrar jag faktiskt plain pepparkaksdeg men detta beror kanske på att jag inte är så förtjust i choklad. Och det är som sagt den som gör att det blir något slags bakverk/godis av det hela och därmed ”tillåtet” att äta. Men nästa gång glömmer jag nog att rulla några bollar i chokladen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: