Om byggplaner i Mitt i Söderort

Idén att bygga bostäder på Aspuddens skolas skolgård har väckt starka känslor och många protester. Mitt i Söderort var i förra veckan på plats för att se närmare på det hela och artikeln publicerades denna vecka. 


En granne hittade denna gamla artikel från 2007, då man gick igenom samma sak. Då resulterade det i att ”bara” tre hus byggdes, alldeles intill skolbyggnaden. Frågan är hur det slutar denna gång? 


Jag tycker ärendet är viktigt inte bara för Aspuddens barn utan även i ett större perspektiv. Får man igenom att bygga här kommer det sannolikt resultera i att fler skolor råkar ut för samma sak. Jag tycker detta är en fråga som alltså berör alla, oavsett var man har sina barn. För alla barns bästa bör vi måna om deras miljö där de vistas så stor del av sin dag. Kan detta stoppas så kanske det kan hjälpa om frågan eventuellt skulle komma upp för någon annan skola och de i sin tur skulle kunna få hjälp i sina argument från detta fall. 

Jag vill samtidigt påpeka att jag inte är emot att det byggs bostäder, något som en vän påpekade att många per automatik verkar vara. Det är jag alltså inte, jag tycker det är bra att det byggs. Och det har byggts en hel del i detta område och fler platser finns att bebyggas, både i Aspudden med omnejd och andra områden, i linje med programförslaget att förtäta. Men att göra det på en skolgård känns inte som den bästa av platser.

På Facebook finns gruppen Stoppa byggplanerna på skolgården där jag hoppas att man kan få följa detta med en utgång till fördel för barnen. En grupp som alla som bryr sig om barnens skolmiljö kan följa, oavsett hemvist.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: