För människor, planet och djur: vegan

Jag har tidigare tipsat om det mycket sevärda programmet Älskade kött. För er som vill veta mer om hur kött- och djurkonsumtionen påverkar människa och planet – eller för er som inte sett det – finns ett annat sevärt jag tänkte tipsa om. Det är inte alls så långt, så det kan ni allt ta er tid att se.

Budskapet är enkelt, ju färre djur vi konsumerar desto fler människor kan mättas. Och angående hälsan, hjärtproblem och cancer som är ett par av de främsta dödsorsakerna, hör samman med animaliska produkter.

Att föda upp djur för att ha som männsikoföda slukar så enormt mycket resurser att byta till en vegansk livsstil är ett av de mest kraftfulla sätten att spara på planeten. Uppfödningen av djur bidrar till den globala uppvärmningen med 40 procent mer än trafiken från flyg, bilar och lastbilar tillsammans (!).

Hur sjukt är det inte att skog skövlas för att göra plats för att kunna få tillräckligt med yta att odla föda åt djur som människor sedan ska äta upp? Galet.

En annan sak som tas upp är något jag förundrats gång på gång över, senast i mitt inlägg om boken Hur mår maten? Hur kommer det sig att folk är så motsägelsefulla? Här tas exemplet att 95 % tycker det är fel att plåga och döda hjälplösa djur medan lika många fortsätter att orsaka exakt detta för att äta dem. Skumt.


Nä, gör dig själv, naturen och djuren en tjänst, sluta bidra till detta. Börja genom att se detta om du fortfarande är osäker.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: