Vegetarisk påskmat

Tårta bestående av tre bottnar, grädde mellan och ovanpå och dekorerad med gult och vitt strössel. Påskägg och kaffekoppar i bakgrunden

Jag får en del frågor gällande påskmat, vilket är ungefär samma sak som jul- och midsommarmat gissar jag. Just på grund av att dessa högtider generellt består i ett frossande i skinka, sill, ägg med mera så har jag aldrig lärt mig så mycket om det.

Istället har jag mest ätit potatis och grönsaker och aldrig förstått tjusningen. Sedan jag fick barn har jag dock tvingat mig att jag fått bry mig lite mer om dessa mathögtider. Mat är ju gemenskap, så för deras skull så gör jag det. Och idag finns det ju hur mycket vegetariska alternativ som helst om en vill ha mat som liknar den traditionella animaliska.

Vad jag, efter önskan från just barnen, kommer att göra är rödbetssallad (som jag själv är väldigt förtjust i!) och utöver det blir det färdigköpt prinskorv, eller prinsesskorv, som den faktiskt heter i vegetariskt utförande.

Jag har även för första gången köpt en vegetarisk sill då sonen ville testa. Det kan enkelt göras själv också, vanligast är baserad på aubergine.

En hel del tips på vegetarisk påskmat finns hos Vegokoll. Måste man av någon anledning absolut äta animaliskt så föreslår jag att man innan man gör det läser de här tipsen från Naturskyddsföreningen. Jag förutsätter att ingen, INGEN, äter ål?!

Enkel påsktårta finns det recept på här, eller varför inte göra en gul rulltårta med lemoncurd?

Tips till påskpyssel och äggfria ägg finns att läsa här.

Med dessa tips hoppas jag att ni får en god, vegetarisk påskbuffé att njuta av. Glad Påsk!

SparaSpara

2 kommentarer på “Vegetarisk påskmat

  1. Hej, den färdiggjorda sillen, vart köper du den? Gör egen senapssill i år med recept från veganias påskbuffé (http://www.vegania.net/paskbuffe.html) men hade varit så nice att bara kunna köpa när man är för stressad, hade velat kunna äta detta oftare och inte bara till högtider! Sjukt mysig blogg, så himla bra med folk som sprider recept och inspiration!Glad påsk!

  2. Hej Robert!Tack för dina fina ord, det värmer! 🙂 Färdig ”sill” finns på Goodstore, de har två butiker i Stockholm. Vet inte var du bor, om det hjälper dig eller inte. :pGlad Påsk!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: