Kladdkakemuffins vegan

Kladdkaka är en favorit hos oss, det är ingen direkt nyhet. Sista tiden har vi dock gjort en hel del som muffins istället. De faller de yngre personerna mer i smaken, verkar vara lite roligare så, att få sin egen lilla kladdkaka. 

Recept, 12 st:
75 g margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk NoEgg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 dl (havre)mjölk
 
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa sedan ihop med margarinet och mjölken till en jämn smet. Den blir rätt så fast men vispa så att allt blandar sig ordentligt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter. 
 
Låt svalna en stund i plåten innan de ställs på galler för att svalna. Njut som de är eller varför inte med vispad grädde. 
 
Vi har bakat otaliga omgångar med dessa senaste veckorna. Blir lämpligtvis därmed vårt bidrag till månadens sötsak denna gång. 
Annonser

2 Comments on “Kladdkakemuffins vegan

  1. TACK! Jag har letat så länge efter ett bra recept på kladdkaka utan ägg. alla jag hittat har blivit mer som vanliga muffins, men det ser ju rätt ut på dina bilder! ska testa 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: