Kladdkakemuffins vegan

Kladdkakemuffins på en bricka med tända värmeljus

Kladdkaka är verkligen en favorit, sista tiden har vi dock gjort en hel del som muffins istället. De faller de yngre personerna mer i smaken, verkar vara lite roligare så – att få sin egen lilla kladdkaka.

Recept, 12 stycken
75 g margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk NoEgg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 dl (havre)mjölk
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa sedan ihop med margarinet och mjölken till en jämn smet. Den blir rätt så fast men vispa så att allt blandar sig ordentligt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
Låt svalna en stund i plåten innan de ställs på galler för att svalna. Njut som de är eller varför inte med vispad grädde.

2 kommentarer på “Kladdkakemuffins vegan

  1. TACK! Jag har letat så länge efter ett bra recept på kladdkaka utan ägg. alla jag hittat har blivit mer som vanliga muffins, men det ser ju rätt ut på dina bilder! ska testa 🙂

  2. Hoppas verkligen att de blir som du längtar efter då. Jag håller tummarna för att du blir nöjd! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: