Justin Bieber tårta

Ingen har väl kunnat undgå den Bieber-hysteri som pågår nu. Här är det Bieber dagarna i ända och med det stundande Stockholmsbesöket så blev det till råga på allt Bieber cake i helgen. Självfallet måste tårtan vara lila och blåbärsmoussen i är löjligt god. Man får lust att äta en skål bara av den.

Ingredienser: 
3 tårtbottnar
1,5 dl vaniljkräm
1,5 dl blåbär
0,75 dl socker 
2,5 dl grädde 
ca 300 g marsipan 
lila färg 
choklad 
 
Baka botten eller köp färdiga. Gör vaniljkrämen och låt den svalna. 
Koka upp blåbären tillsammans med sockret och låt sjuda ca 3 minuter och låt den sedan kallna helt. Vispa grädden riktigt luftigt. Blanda i ungefär lika stor del vispad grädde som sylt i blåbärssylten och blanda ordentligt. Bred ut moussen på den första bottnen. Lägg vaniljkrämen på nästa botten och bred slutligen grädde på den sista och även runt om tårtan. Ställ svalt. 
 
Knåda in färgen i marsipanen och kavla ut den till en rund platta eller lite oval om du som min dotter valt att baka tårtbotten hjärtformad. Ta fram tårtan och lägg slutligen på den sista grädden ovanpå och täck med marsipanen. 
 
Smält chokladen och dekorera, och det gör man förstås precis som man vill. Tårtan passar ju alldeles utmärkt till andra tillfällen än när denne gosse gästar stan. 

Som vanligt, för djur, hälsa och miljö välj ägg- och mjölkfria ingredienser. Personligen tycker jag Carlshamns Luftig visp funkar bra i denna typ av tårtor då den är så pass fast. 

Lämna ett svar

%d