Chokladtårtbotten (vegan, mjölk- och äggfri)

Recept: 
50 g (mjölkfritt) smör
2,75 dl (växt)mjölk
2 tsk vinäger
4 dl mjöl
0,5 dl kakao
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en springform. Blanda mjölk och vinäger. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner mjölkblandningen och det smälta smöret. Vispa smeten så att allt blandas väl och häll ner i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 – 55 minuter beroende på formens storlek. Känn med sticka som ska vara torr när kakan är klar. 

Låt kakan svalna ordentligt innan den delas i tre bottnar. 

Annonser

4 Comments on “Chokladtårtbotten (vegan, mjölk- och äggfri)

  1. Hej Elin,Ursäkta mitt sena svar! 😦 Vinäger hjälper jäsningen. Jag använder både större och mindre formar, men oftast den som är ca 22 cm. Både mindre och större går bra, anpassa gräddningstiden lite bara.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: