Chokladtårtbotten (vegan, mjölk- och äggfri)

Recept: 
50 g (mjölkfritt) smör
2,75 dl (växt)mjölk
2 tsk vinäger
4 dl mjöl
0,5 dl kakao
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en springform. Blanda mjölk och vinäger. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner mjölkblandningen och det smälta smöret. Vispa smeten så att allt blandas väl och häll ner i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 – 55 minuter beroende på formens storlek. Känn med sticka som ska vara torr när kakan är klar. 

Låt kakan svalna ordentligt innan den delas i tre bottnar. 

4 kommentarer på “Chokladtårtbotten (vegan, mjölk- och äggfri)

  1. Det här måste jag testa! Perfekt nu när det är ett antal kalas framöver.

  2. Hej Elin,Ursäkta mitt sena svar! 🙁 Vinäger hjälper jäsningen. Jag använder både större och mindre formar, men oftast den som är ca 22 cm. Både mindre och större går bra, anpassa gräddningstiden lite bara.

Lämna ett svar

%d