Människan demon?

Jag läser just nu boken The Mortal Instruments City of Bones. Ni som följt med här ett tag vet att jag gillar fantasy men jag blev lite förvånad när jag en bit in i handlingen får demoner beskrivna för mig. Det är karaktären Jace som beskriver dem: 

”Demons come from other worlds. They’re interdimensional parasites. They come to a world and use it up. They can’t build, just destroy – they can’t make, only use. They drain a place to ashes and when it’s dead, they move on to the next one. It’s life they want – not just your life or mine, but all the life of this world, its rivers and cities, its oceans, its everything.”

Jag kunde inte låta bli att tänka på människan när jag läste det. Nu har inte människan förvandlat den här planeten till aska (än!) och vi kan inte heller flytta till en annan om vi hade gjort det, men håll med om att det destruktiva i att förstöra sjöar och natur ändå har viss likhet. Tyvärr. 

Well, inte så positivt att jämföra oss med demoner, men vi får väl hoppas att människan bättrar sig och ser till att vända den förstörande trenden och låter vår miljö och planet börja återhämta sig från vår framfart. 

Boken som är den första i sin serie släpps för övrigt på svenska med titeln Stad av skuggor idag och som film med svensk biopremiär 23 augusti. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: