Världshavens dag

Den 8 juni 2013 är det Världshavens dag och ytterligare en anledning att tänka till på hur vi behandlar våra vatten och vad vi kan göra för att rädda dess miljö. Några saker som är värda att nämna i sammanhanget är Atlantic Project som går ut på att skydda marina ekosystem i Sverige och globalt. Och på Världshavens dag så sjösätts båten som Peder Åström ska ro över Atlanten för att driva opinion emot destruktiva fiskemetoder. Målet med detta är ett förbud mot bottentrålning i Sverige och Globalt. 

Jag antar att ni vill vara ute och njuta om det är fint väder, men om ni av nån anledning håller er hemma, eller i alla fall i närheten av en tv, så sänder Viasat Nature flera program för att fira Världshavens dag. Det bjuds på vithajar, blåvalar och sköldpaddor bland annat, tablån finns här

Miljösmarta tips för båtägare finns förstås hos Naturskyddsföreningen, du kan ladda ner broschyren Miljövänligt båtliv här, med tips som att t.ex. undvika bottenfärg och köra snällt. Att ta med sig sopor ska behöva finnas med som ett tips känns dock tragiskt tycker jag. Det är väl ändå helt självklart? Men jag vet mycket väl att det dessvärre inte är så. Skräp ser man överallt, sorgligt men sant. Skärp er gott folk, kan ni ta med er nåt ut kan ni faktiskt även ta med det hem igen. Eller till närmsta soptunna. 

Ha en trevlig vattendag och var rädd om det! 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: