Nu var det ett tag sedan som det uppdaterades med något nytt recept till veckans sallad. Dels så har vi inte ätit sallad som måltid så ofta under vintern samt att barnen fastnat lite i de favoriter som de gjort tidigare. Men nu har det blivit varmare och suget efter sallad har blivit större. Så först ut är ena sonens komponerade sallad som vi åt för några dagar sedan.
Ingredienser, 6 pers
ca 600 g rödbetor
500 g pasta
olivolja
balsamico
salt och svartpeppar
ca 300 g marinerad tofu
1 burk svarta bönor
1 ask cocktailtomater
1 gurka
2 äpplen
Koka rödbetorna mjuka. När de är färdigkokta, låt dem svalna en stund i kallt vatten och gnid sedan av skalet. Häll över ett par matskedar olivolja och krydda med salt och peppar.
Koka makaronerna, häll av kokvattnet och skölj dem i kallt vatten. Häll över lite olja, balsamico och krydda. Tärna tofun och stek den i lite olja.
Dela rödbetorna i mindre bitar. Skölj bönor och låt rinna av, halvera tomaterna, skala och tärna gurka och äpplen.
Blanda alla ingredienser och servera med ytterligare lite balsamico eller flingsalt och ett gott bröd till.