Jäsa över natten, nybakat till frukosten

Ett enkelt sätt att få nybakat bröd till frukost är förstås att göra en deg och låta den jäsa över natten för att gräddas på morgonen. En av mina favoriter är bovetebröd men har även några andra som jag brukar göra. 

I går kväll testade jag att göra en variant av bovetebrödet genom att dela degen i två och endast gör tolv frallor och göra ett större bröd av den andra halvan. Inte någon större förändring alltså och de funkade jättebra. 

Recept
Följ receptet till frallorna. Dela degen i två delar och lägg dem i brödkorgar eller gör 12 frallor av den ena delen om du vill. Låt jäsa över natten i kylen och ta fram på morgonen och låt jäsa i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda först frallorna om du gjort såna och låt det stora brödet fick jäsa lite längre medan frallorna gräddas i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter. Höj värmen till 250°C och grädda det stora brödet i nedre delen av ugnen i 5 minuter och sänk sedan temperaturen till 175°C och grädda i ytterligare 30 minuter. 

2 kommentarer på “Jäsa över natten, nybakat till frukosten

  1. Det är ju egentligen genialiskt att jäsa över natten! Att man (läs jag) inte gör det oftare! Ska lätt testa ditt recept till helgen! Tack! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: