Glasscafé med mjölk- och äggfri glass

Jag släpper inte ämnet glass i första taget. Det är värmebölja och vem vill inte ha lite glass? Jag handlade på Goodstore på vägen hem idag och där finns förstås flera sorters glass att välja på. Men som jag påpekat tidigare är det ju inte det lättaste alla gånger att få tag i. 

Men i sommarvärmen finns det hopp om att få tag på mjölk- och äggfri glass, nämligen hos glasscaféer. En glassbar med bra sortiment bör i högsta grad kunna erbjuda vegetabilisk glass. Den första jag kommer att tänka på är 18 smaker, Stockholm, som erbjuder det. Fick även tips om Smultronstället, Söderköping, som också har det. Det finns säkert massor (hoppas jag!) av liknande guldkorn runt om i landet. Tipsa gärna så att vi kan få en bra lista över vilka som finns. Kommentera nedan, eller om du har registrerat dig på Veganistan så uppdatera där.

Passar även på att tipsa om en ny glass som kommit ut på marknaden, Lily & Hanna, som är en raw glass och helt vegetabilisk och borde därmed funka för de flesta allergiker och givetvis veganer. Jag har ännu inte haft möjlighet att smaka den men hoppas att få göra det snart. Lista över återförsäljare finns här.

Lämna ett svar

%d