Mer vegetariskt till barnen

I nya numret av Mama tar man återigen upp grön matlagning bland föräldrar. I förra numret talade man om att denna trend ökar och nu bjuder man på lite recepttips i ett reportage om David och Luise som driver bloggen Green Kitchen Stories. Recept på gryta, smothie och gröt bjuds man på samt lite mostips för de små. Här finns några fler tankar kring den första maten om man vill ha lite mer tips vid övergången från bröstmjölk/flaska och enkla puréer

Kul att man tar upp detta i en tidning som vänder sig till föräldrar. Jag möter så ofta frågor och osäkerhet kring kost bland dem som vill ge sina barn grön mat men inte ”törs” på grund av fördomar och synsättet om vad man anser att barn ”ska” äta. Härligt Mama, fortsätt så!

2 kommentarer på “Mer vegetariskt till barnen

  1. Åh vad härligt att även vanliga ”Svensson-tidningar” kan ta upp sånt som kan kännas lite annorlunda för många, men som du och jag anser helt normalt! Även fast allt inte behöver vara inom normen så tror jag att många kan känna sig lite osäkra kring det som skiljer sig från normen. Och genom att de skriver om det kan fler säkert, som du skriver, våga prova. Jag får försöka få tag på ett sånt nummer, för att se hur de skrivit! Bra tips!

  2. Ja, verkligen! Precis så tror jag att det är för många. Pga den press ”normen” lägger på folk så behövs det.

Lämna ett svar

%d