Jordgubbspaj med limemaräng

Jordgubbspaj med marängtopping

En paj med kombination av syrligt och sött och till det glada, vackra färger. Med mjölkfritt margarin och växtbaserad grädde blir den dessutom ett utmärkt alternativ för de som vill äta mjölk- och äggfritt. 

Ingredienser:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g (mjölkfritt) margarin
2 msk vatten

Fyllning:
Ca 0,75 liter (ca 400 g) jordgubbar
0,75 dl socker
1,5 msk potatismjöl

Maräng:
0,5 dl vatten
0,5 tsk flytande fruktpektin
2 msk NoEgg
2,5 msk florsocker
skal av en lime

Vispad (växtbaserad) grädde till servering.

Blanda mjöl och socker, tärna ner margarinet och finfördela med gaffel eller fingrarna. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en jämn deg. Tryck ut jämnt i en pajform, nagga och ställ svalt 30 minuter. Förgrädda sedan i 225°C i 10 minuter.

Förbered fyllningen genom att skiva jordgubbarna. Häll över socker och potatismjöl och blanda ordentligt.

Blanda vatten och pektin, tillsätt NoEgg och vispa ordentligt i fem minuter. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa i ytterligare fem minuter. Tillsätt limeskalet precis innan vispningen avslutas så att det blandas ordentligt.

Fördela jordgubbarna jämnt i pajskalet. Bred ut marängen ovanpå och grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Höj värmen till 250°C sista fem minutrarna för lite mer färg om du tycker att det behövs. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

En bit jordgubbspaj med marängtopping och en klick vispad grädde

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: