Sensommarvärme

Vilken underbar dag det har varit! Helt galet varmt. Kan faktiskt inte minnas en dag under hela sommaren då jag efter långt bad ändå inte velat svepa om mig en stor handduk när jag kommit upp ur vattnet. Men idag var det så.

Att det bjöds på blå himmel och strålande sol var ju inte svårt att se redan vid frukosten men nog trodde jag allt att det skulle vara lite kyligt i luften, men icke. Efter korvgrillningen till lunch fanns inga alternativ till bad, annars hotade överhettning. Det var 19,1 grader i Mälaren där vi var och man inbjöds därmed till långt bad och solen var som sagt så varm att man kunde soltorka. Vilken lycka! 


Det enda som kan vara smolket i bägaren är tankarna kring klimatet. ”Ska” man kunna njuta av denna värme den 7:e september utan oro? Min man peppade mig med att det brukar ofta komma en liten värmebölja att njuta av i september, så vi får väl hoppas att det helt enkelt är så. 

Man kan ju hur som helst inte göra annat än att ta vara på D-vitaminer och dagsljus, dessa dagar kommer man behöva tänka på snart är jag rädd. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: