Bra rätt att laga en trött vardag, väldigt enkel att bara slänga ihop och låta stå i ugnen en stund. Allergivänlig, ägg och mjölkfri för den som så önskar.
Recept, 4 – 6 pers
500 g pasta
350 g broccoli
ca 25 svarta oliver
salt och peppar
2,5 dl matlagningsgrädde (jag använder iMat)
4 tsk NoEgg
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 200°C. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt broccolin koka med några minuter på slutet. Halvera oliverna och blanda ner dem i pastan, salta och peppra. Häll pastablandningen i en smord, ungssäker form.
Vispa ihop grädde och NoEgg så att det är en jämn blandning. Rör ner ost och häll sedan blandningen över pastan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en god sallad och gärna lite cashewnötter till. Ett annat tips är att tärna ner tofu i gratängen eller steka och servera som tillbehör.
Låter jättegott! =)
Pingback: Veckomeny 24 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 12 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 21 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 maj | Vego Eco