Gör det rätta, gör slut med Cloetta

En ny variant på Cloettas egna ord kommer nu från Greenpeace. De lanserade igår sidan Detärintejagdetärdu.se där man vill belysa det faktum att Cloetta använder smutsig palmolja i sina produkter. På sidan säger ”Cloetta” att vissa anser att deras choklad inte är god nog på grund av sitt innehåll men undrar vem som inte har lite skelett i garderoben med uppmaningen att lära känna produkterna lite bättre. De gamla klassikerna Polly, Bridge och Kexchoklad presenteras och man får se konsekvenserna av palmoljan som orsakar att regnskog skövlas, djur dör och kränkta mänskliga rättigheter. Allt detta på ett fullt ut ironiskt sätt där avsändaren föreställer Cloetta och dess produkter. 


 
Sidan är ett relationstest där man kan välja att ta en paus från Cloettas produkter om man inte tycker om deras bidrag till regnskogsskövlingen. 
 
Cloetta köper fortfarande palmolja från bolag som skövlar regnskog och driver därmed djur som den hotade sumatratigern mot utrotning säger Dr. Erika Bjureby, skogsansvarig på Greenpeace i Norden. Hon tycker inte att Cloetta ska gömma sig bakom att de är en liten aktör totalt på marknaden utan ta sitt ansvar.  
 
Jag håller med, alla måste väl ändå dra sitt strå till stacken och göra vad som är bäst och rätt för miljön. Cloetta som för övrigt redan innan gjort mig besviken med sin usla kundtjänst som bonus till detta. Jag har varit i kontakt med dem flera gånger för att få svar angående just ingredienser i deras godis men får inte det. De hänvisar till butiken där man kan läsa på påsen. Visst, men om man vill veta hemifrån eller har följdfrågor då? Nej, de får man inte svar på. Uselt. Kanske Cloetta är nästa företag att nomineras till Årets Fis
 

4 kommentarer på “Gör det rätta, gör slut med Cloetta

  1. Ja, jag läste det också men enligt Greenpeace så innebär det tydligen inte att det är helt regnskogsfri palmolja. Fattar inte varför det ska vara så svårt att välja bättre alternativ. 🙁

  2. Läskigt område… Inte minst som så MÅNGA produkter innehåller palmolja, man blir verkligen fundersam när man läser innehållsförteckningar…

Lämna ett svar

%d