Matmagasinet Vego

För ett tag sedan kom det nya Matmagasinet Vego på ut marknaden. Det är ”Sveriges första 100 procent vegetariska mattidning”. Chefredaktör och – här hade jag tänkt att skriva ansvarig utgivare men det anges inte någon – är Mattias Kristiansson som driver Vegoriket. Jag har följt den bloggen som bjuder på en massa fina recept och fantastiska bilder. Så glädjen blev stor när jag hörde att magasinet var på väg och förväntan förstås stor. 

Bild från tidningens hemsida


Nu är den här och den första spontana känslan när jag börjar läsa den är avkoppling. Jag kan bara läsa, fundera på om jag tycker något verkar gott och inget mer. Ända sedan tonåren då jag började laga mat och därmed samla recept har jag alltid läst och samtidigt börjat planera och omforma för mig själv hur jag skulle kunna göra om det så att jag kan äta det. Med denna vana kändes det alltså avkopplande med den här tidningen. Jag behövde inte planera, bara läsa och bestämma mig för att laga. Och hela vägen, inte bara några sidor som var tema i ett visst nummer. Härligt!

Det bjuds på massor av recept, en del från tidningsmakaren själv men även från andra vegobloggar och receptböcker. Bakning finns också med och här är det till exempel glutenfri bakning från Nytt bröd. 

Utöver recepten så är det lite tips och ett par reportage. Nu heter ju magasinet just matmagasin så det är ju rätt så självklart att det är recept man fokuserar på. Men jag hoppas att man även kommer att lyfta fram relaterade saker i kommande nummer. För de som vill lära sig mer om vegetarisk matlagning kan nog inspirerande reportage om olika grödor, tillvägagångssätt med mera vara toppen. 

Trots en mängd recept känns tidningen dessvärre lite kal, snygg dock, det är det enda negativa. Men formgivning kan ju ta ett par nummer att sätta sig så det känns som ett mindre problem. Snarare mer förvånande med tanke på hur rik Vegoriket är på fina bilder. För dem är det alltså inget fel på. Ingen kan säga att maten inte ser god ut, de borde kunna få vilken köttätare som helst att vilja smaka. 

Mycket välkommet och för många efterlängtad tidning som med sitt första nummer absolut håller måttet. Ser fram emot nästa nummer Mattias!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: