Recept overnight oats

En skål med chokladfärgad gröt, toppad med skivad banan och valnötter

Det här måste vara den absolut enklaste och samtidigt godaste och nyttigaste frukost som en kan tänka sig. Du blandar bara allt i en skål, ställer i kylen på kvällen för att ta fram på morgonen. Och kan varieras i massor beroende på hur en vill toppa den.

Recept, 1 portion
1 dl havregryn
1,5 msk chiafrön
2 dl valfri mjölk
topping till servering; frukt, bär, nötter

Blanda havregryn och chiafrön i en skål. Häll över mjölk, rör om och ställ in i kylen över natten. På morgonen är det bara att ta fram och röra runt med en sked så att det blir jämnt och fluffigt. Toppa förslagsvis med hackad frukt och nötter i de kombinationer du gillar.

Somliga hävdar att det ”ska” vara mandelmjölk för att göra denna typ av gröt. Jag har testat flera sorter och personligen tycker jag det blir godast med havremjölk men någon kanske föredrar soja, ris eller just mandel. Det är därför jag angivit ”valfri” som ingrediens så får ni testa er fram med vad ni tycker blir godast. Eller har hemma.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: