Recept overnight oats

Det här måste vara den absolut enklaste och samtidigt godaste och nyttigaste frukost man kan tänka sig. Man bara häller i en skål, ställer i kylen på kvällen för att ta fram på morgonen. Och kan varieras i massor beroende på hur man vill toppa den.

Overnight oats toppad med banan och valnötter

Recept, 1 portion
1 dl havregryn
1,5 msk chiafrön
2 dl valfri mjölk
topping till servering; frukt, bär, nötter 

Blanda havregryn och chiafrön i en skål. Häll över mjölk och ställ in i kylen över natten. På morgonen är det bara att ta fram och röra runt med en sked så att det blir jämnt och fluffigt. Toppa förslagsvis med hackad frukt och nötter i de kombinationer du gillar. 

Somliga hävdar att man ”ska” ha mandelmjölk när man gör detta. Jag har testat flera sorter och personligen tycker jag det blir godast med havremjölk men någon kanske föredrar soja, ris eller just mandel. Det är därför jag angivit ”valfri” som ingrediens så får ni testa er fram med vad ni tycker blir godast. Eller har hemma. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: