Nya produkter i mjölkdisken

Senaste dagarna har det strömmat ut nyheter på den vegetabiliska mjölkavdelningen. Dels har det kommit nya nötdrycker från GoGreen; cashew och kokos och från Alpro kommer en ny yoghurt med smaken citron-lime. Låter galet gott! Har inte kunnat testa tyvärr då jag inte hittat den ännu. 


Men Oatly står nog för den mest efterlängtade nyheten; en fraîche. I Oatly-tappning med namnet iMat Fraîche och med deras nya design som nu rullar ut. Hela produktsortimentet har fått en ny grafisk profil, det positiva är att de tydligt framhäver att alla produkter är helt vegetabiliska. Vad som däremot är något sämre är lättheten att hitta rätt produkt. Självfallet kan man läsa men att bland olika youghurtar hitta en rosa med jordgubbar på om man tittar efter jordgubb är onekligen bra mycket lättare än en med text, bland en massa annan text. Höll på att missa att det fanns exotisk havregurt på hyllan idag trots att den stod där bredvid havremjölken.  


Vad som dock inte fanns var deras nya fraîche. Jag talade med personalen som meddelade att de igår hade fått sex stycken plattor med fraîche och att alla tog slut samma dag. Så det är verkligen stort intresse, kul! Han påpekade att intresset ökar och att de i denna butik (Ica Liljeholmen) kommer att göra mer plats för vegetabiliska alternativ, försäljningen verkar gå uppåt och mer plats behövs. Underbar info, utrymmet för mejeriprodukterna är ju jämförelsevis hur stort som helst och att krympa det till förmån för miljövänligare, hälsosammare och mer etiskt bra produkter kan ju inte vara annat än positivt. Så jag väljer att vara glad över att bli utan fraîche idag och hoppas jag får tag på den snart ändå.

Lottlös gällande nyheter men en vinst för konsumenter som nu fått fler härliga produkter att välja på. Återkommer med info när jag fått möjlighet att testa, håll tummarna för att denna fraîche är bra! Någon som testat?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: