Vegetarisk korvgryta

Recept på en lätt- och snabblagad korvgryta med ingredienser man oftast har hemma. Och som uppskattas av de flestas munnar, även de små. Välj korv efter smak, gärna vegansk sådan, finns flera sorter är utan ägg numer.

Ingredienser, 6 port
ca 500 korv, vår favorit är Astrid och Apornas Mild Chörizo
2 gula lökar 
olja
1 förpackning krossade tomater
3 dl ärter
1 burk majs
salt och svartpeppar

Skala och dela löken i klyftor. Dela korven i mindre bitar. Värm oljan i en gryta, fräs lök och korv tills löken är mjuk och korven börjar bli färdigstekt. Häll i krossade tomater, ärter och majs, koka upp och låt sjuda ca 5 minuter minuter. Krydda med salt och peppar och gärna lite färsk persilja. 
Servera med t.ex. ris och grönsaker. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: