Recept på mandelbars

Jag är nästan alltid sugen på något gott efter middagen och då är det ett ”problem” att inte gilla godis. Jag brukar därför ta några smörgåsar istället vilket inte är helt idealiskt. Nötter och russin blir det också en hel del vilket är lite bättre. Nu har jag börjat göra bars istället vilket är helt förträffligt. Söt smak och samtidigt lite mättande, perfekt avrundning på kvällen. 

Ingredienser
1 dl mandel
0,5 dl pumpakärnor
1,5 dl dadlar
0,5 dl russin
2 msk kokosolja
1,5 tsk kanel
1 msk rivet äpple
0,5 dl vatten
4 dl havregryn

Mixa mandel, pumpakärnor, daldlar, russin och olja i mixer/matberedare. Tillsätt kanel, rivet äpple och vatten och mixa lite till. Häll sedan ner havregrynen sakta och mixa samman till en smidig deg. 

Kavla ut degen till en rektangulär kaka, lättast är mellan ett par bakplåtspapper. Lägg i kylen en stund för bättre stadga innan de skärs i bars. 


Enkelt att ha några bars till hands när man blir sugen på något. Använd glutenfria havregryn för helt glutenfria bars. Passar fint inom kategorin smått och gott också. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: