LEGO, sluta leka med Shell!

Att företag nyttjar möjligheten att tidigt få barn att gilla deras varumärke är knappast nytt eller unikt. En del lyckas väldigt bra, se t.ex. McDonald’s som har lindat de flesta barn runt sina fingrar. Nu uppmärksammar Greenpeace hur LEGO samarbetar med Shell. Oljebolaget har planer på att borra i Arktis, mycket kontroversiellt då Arktis är ett av de sista orörda naturområden på jorden och ett oljeutsläpp vore en katastrof. Oljeborrning här i orört vildmarksområde med väderförhållanden som gör det nära omöjligt att städa upp om det skulle hända. Detta har gjort att 5 miljoner människor nu har gått samman för att ta kampen mot Shells vårdslösa planer.


Greenpaace har gjort en film som kampanjmaterial för sitt uppror för att få LEGO att avsluta sitt avtal med Shell. Oljebolaget syns med sin logga på flera miljoner leksaker och på samma sätt som tobaksbolag inte får marknadsföra sig mot barn så borde inte oljebolagen heller ha plats i våra barns lekar påpekar Therese Jakobson, Ansvarig för Arktisfrågor på Greenpeace. De senaste två åren har Shell via samarbetet med LEGO fått ett lyft på 52 procent för Shells kundlojalitet och ha gett oljebolaget ett PR-värde på motsvarande 700 miljoner kronor. 

Se filmen som trots stela LEGOgubbar ändå får det att knyta sig i magen och vill du ta ställning för att be LEGO avsluta sitt samarbetsavtal med Shell skriver du på här

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: