Klimatmaxa

Naturskyddsföreningen tycker att det är nog med allt småduttande nu och vill att det ska tas stora politiska beslut för klimatet. Med en ny kampanj ville de satsa på att klimatmaxa politiken och kommer att fortsätta även efter valet för att se till så att klimatpolitiken ska bli en central del oavsett regering. 

Som en del av kampanjen har de har tagit fram en ny kampanjfilm där man inte skräder orden. Man är tydlig med hur klimatet kommer att påverkas med länder som hamnar under vatten och hur somliga varor kommer att bli bristvara. Så för att stoppa denna utveckling vill de nu ha cykelchock, solrevolution och tågboom

När man läser några av argumenten till dessa önskemål är det oerhört märkligt att vi inte kommit längre än vad vi har. Nio av tio svenskar är oroliga för ett framtida klimatkaos. Att ta tåget är 75 000 gånger mer klimatsmart än flyget ändå ”gullas det med flyget” och många är less på dyra biljettpriser  och försenade tåg. 

Kom igen nu politiker! Se till att klimatmaxa från och med nu. 

Missa inte att kolla in den nya kampanjfilmen här:

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: