Fairtrade med banankontakt

Faritrade som arbetar för att odlare och anställda ska förbättra sina arbetsvillkor har gått igång med kampanjen ”Hej då fattigdom!”. Ingen lätt uppgift men om man tänker på hur mycket mat som produceras men går till spillo och dessutom vilka enorma mängder ytor och gröda som går till att föda upp djur. Ineffektivt och tragiskt. 

De laddar nu upp för årets fokus som sker i oktober med huvudbudskapet riktat mot fattigdomen. Man vill föra diskussioner kring global handel och fattigdomsbekämpning. Målet är att öka Fairtrade-märkta varor med 50 procent under veckorna och att varannan banan ska vara Fairtrade slutet av året. En bit kvar att gå om det målet ska nås, Sverige ligger tyvärr fortfarande efter många andra länder vad det gäller eko och Fairtrade.


Vill du få mer kunskap kring bananens liv så kan du läsa rapporten Schyssta bananer! som tagits fram. En snabbare väg till hårda fakta får du även i deras nya kampanjfilm som verkligen har banankontakt! 

 

En kommentar på “Fairtrade med banankontakt

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: