Vill du slippa ägg i maten?

Det är många som stör sig på ”vegetarisk” mat som envisas med att ha ägg i sina produkter. Dels är det direkt fel att kalla det vegetariskt när det inte är det vilket företagen blivit bättre på. Nu märks de med ovo-vegetariskt men faktum kvarstår: produkten innehåller animalier och med detta följden att alla vegetarianer är bortprioriterade som kunder. 

Jag har liksom många med mig mailat och frågat leverantörer om detta men inte särskilt mycket har hänt förutom det exemplariska företaget Anamma som för ett tag sedan skippade ägg i alla sina produkter. Nu är allt från Anamma helt vegetariskt, det är ju helt lysande!

Djurens rätt gör det nu enkelt för oss konsumenter att sätta lite press på leverantörerna genom att man via deras web kan skicka ett brev till de stora drakarna Hälsans Kök, Ica och Quorn. Så vill du också ha fler produkter utan ägg och samtidigt dra ett litet strå till stacken för djur och miljö så gå in här för att skicka brev till dem. 


Tack Djurens Rätt för att ni underlättar för konsumenter att påverka på ett effektivt sätt! 

En kommentar på “Vill du slippa ägg i maten?

  1. Pingback: Veganska Quornprodukter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d