Veganska Quornprodukter

Äntligen har det skett! Det som så många längtat efter och efterfrågat så länge, Quorn skippar äggvitan och lanserar två stycken produkter som är veganska.

Quorn har jobbat med det i massa år och till slut har man hittat lösningen på hur man ska ersätta äggvitan och lösningen är potatis. Enligt Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods är man väldigt stolta över att äntligen lyckats få till ett resultat som håller samma kvalité, konsistens och smak som tidigare.

Enligt Ami så har man i flera år hört av veganer dagligen från hela Europa som efterfrågat att de ska skippa äggvitan. I höstas gjorde Djurens Rätt det enkelt för konsumenter att ligga på för att detta ska ske genom att via sin web ordna att mail gick iväg direkt till Quorn, Ica och Hälsans Kök som har en hel del produkter som är ovo-vegetariska.

Förpackningarna till de nya produkterna är tydligt märkta Vegan, bra för de som efterfrågar enkel märkning för att se vad som är helt animaliefritt. Strålande när man skickar någon som inte är van att handla vegetariskt eller har dålig syn. Att stå och syna de små innehållsförteckningarna är varken roligt eller enkelt.

De produkter som kommer är en schnitzel, förpackning på 200 gram med priset 33 kronor. Nuggets kommer i en förpackning på 280 gram till priset 37 kronor. Från och med vecka 38 kommer produkterna att finnas på Ica, schnitzeln även på Coop. Man kan undra varför Coop bara tagit in den ena?

Bra jobbat Quorn! Anamma har gjort hela sitt sortiment äggfritt och nu kommer alltså ett par nyheter från Quorn, hoppas det blir fler och att andra tar efter. Nu vet vi alla att det går att skippa ägg!

13 kommentarer på “Veganska Quornprodukter

 1. Strålande nyheter! Men inte förvånad att Coop bara tagit in ena, de har generellt en rätt sunkig attityd mot veganism och i synnerhet så kallade ersättningsprodukter. Hörde bl a en Coop-representant prata illa om det i P1. Coop är helt enkelt fast i 70-talet. Lätt sämsta matkedjan för veganer. Endast deras X-tra lättmajonäs är något att ha, och den är så att säga vegansk av misstag.

 2. Pingback: Vegonyheter, glutenfria biffar | Vego Eco

 3. Pingback: Veganskt alternativ till ägg – VeganEgg | Vego Eco

 4. Pingback: Vegoevent på gång | Vego Eco

 5. Pingback: Vegansk Quorn | Vego Eco

 6. Pingback: Vegetariskt julbord, en jul utan skinka? | Vego Eco

 7. Pingback: Grönt julbord | Vego Eco

 8. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

 9. Pingback: Vegansk glass från Ben & Jerry’s | Vego Eco

 10. Pingback: Felix lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

 11. Pingback: (Kli)mat-smart, att vara smart med mat | Vego Eco

 12. Pingback: Ben & Jerry’s mjölkfria glassar har kommit till Sverige | Vego Eco

 13. Pingback: Vegansk kost ökar, Quorn satsar på fler produkter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d