Gör din egen nötcreme

Nötcreme är ju nästan oförskämt gott. Och eftersom nötter är så nyttigt så borde man väl även få äta hur mycket man vill? Det är inte särskilt svårt att göra, har du bara lite nötter hemma så har du detta ljuvliga klart på en liten stund. 

Recept
200 g hasselnötter
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
3 msk olja

Rosta nötterna i mitten av ugnen i 175°C i 8 minuter. Gnugga bort skalet när de svalnat. Mixa nötterna fint och tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker kakao och olja. Mixa till en jämn creme. Tillsätt ev mer olja om du vill ha den ytterligare lite lösare i konsistensen. 

Förvara nötcremen i försluten burk i kylen. 

En kommentar på “Gör din egen nötcreme

  1. Pingback: Rimbobullar med nötcreme | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: