Vegetariska julrecept

Det lackar mot jul och med det matplanering för de allra flesta, det är ju årets största mathelg. En trevlig sak det rapporterats om är att intresset för en grön sådan ökar. Vitt ute får det gärna vara, men grönt på matbordet.

Vill ni ha lite tips på gröna rätter så finns det massor, man behöver verkligen inte försvara sitt köttätande med att det inte finns alternativ för det gör det – i mängder. För min del är jag glad bara det finns rödbetssasllad, det kan jag inte vara utan. Här är mitt favoritrecept, helt utan ägg och mjölk och hur god som helst.

Oatly har en sida där de presenterar flera julrecept, t.ex. en vegetarisk Jansson. Man bjuder även på ett par pajer, pumpasallad och förstås något sött på maten i form av en valnötskaka. Låter otroligt gott!

Janssons Festival, foto: Oatly

I många recept går det ju enkelt att byta ut mjölkprodukterna för att slippa animalier från grädde och mjölk. Ris-, soja- eller havredryck kan ju då vara ett bra alternativ. Och många verkar intresserade av att testa. Oatlys försäljning ökade med 43 procent i november jämfört med förra året och 49 procent av befolkningen kan tänka sig att testa deras produkter. Så jag säger det igen, tack LRF för stämningen. Ett tråkigt men tydligen effektivt sätt att få folk att tänka till och välja ett klimatsmart alternativ. Heja Oatly och ni andra som arbetar för att förse oss med bra vegetabiliska produkter!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: