Recept på kanelmuffins

Kanelmuffins är alltid gott men särskilt goda är de i juletid. Receptet är utan ägg och även mjölkfritt om du väljer växtbaserat alternativ. 

Recept, 12 st
0,5 dl (havre)mjölk
1 tsk vinäger
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 msk kanel
0,5 dl olja
2 dl socker
2 dl vatten

Blanda mjölk och vinäger. Blanda de torra ingredienserna. Vispa olja, socker och mjölkblandningen. Vänd sedan ner de torra ingredienserna samt vattnet, vispa smeten slät. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175°C cirka 15 – 17 minuter. Testa med sticka som ska vara torr. 
Recept kanelmuffins vegan äggfria
Detta recept är omgjort efter muffinsrecept från Kakboken utan ägg och mjölk. Där finns flera olika sorter med olika smaksättningar och allt är givetvis allergi- och veganvänligt utan ägg och mjölk. Har ni inte de böckerna så se till att skaffa dem! 

En kommentar på “Recept på kanelmuffins

  1. Pingback: Recept på julgranscupcakes | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: