Recept på julgranscupcakes

Cupcakes med grön topping i form av julgranar med stjärnströssel i vitt på

Lussebullar, pepparkakor och lägg därtill en mängd andra saffrans- och kryddbakverk så har du julens godsaker samlade.

Muffins är ett enkelt bakverk att anpassa efter den smak man önskar och för att göra dem lite juligare så är det ju bara att dekorera dem med något som passar. Rött för julens färg, vitt för ett frodigare utseende eller kanske bara glitter?

Eller varför inte julgranscupcakes? Här passar färgen brunt bra som grund och kanel är ju en julig krydda så det passar ju fint i detta sammanhang. Sedan är det bara att färga frostingen grön och spritsa en julgran på sin muffin för en cupcake med julkänsla. Jag använder smörbaserad frosting som är lite hårdare än de med mjukost när jag vill ha lite höjd på det som ska spritsas för att det ska hålla bättre.

Recept, 8 st:
8 st kanelmuffins
125 gram margarin / mjölkfritt smör
4 dl florsocker
1 – 2 msk valfri mjölk
färg
kulor el dyl för dekoration

Vispa margarinet fluffigt, vispa sedan ner florsocker och tillsätt mjölk. Börja med den mindre mängden mjölk, tillsätt mer om frostingen är för hård. Vispa ordentligt så att det blir en jämn och fluffig smet. Bred ut lite på muffinsarna om du vill ha som snötäcke under granen. Tillsätt sedan färgen och vispa tills du fått en jämn färg. Spritsa granar på snötäcket, börja med en liten ring och fortsätt med mindre ringar uppåt och avsluta med att dra rakt upp för att få en spetsig dopp. Dekorera ev med kulor, stjärnor eller vad du känner att du vill ha i din gran.

Som vanligt, tänk på att använda vegetabiliska produkter för att göra dem helt vegetariska så kan du bjuda även en vegan på ditt fika.

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: