Ekologisk öl

I samband med den miljöfokuserade festivalen Way Out West lanserades förra året en ekologisk festivalöl på prov. Testet föll väl ut och nu gör Spendrups sin öl Norrlands Guld Ljus helt ekologisk. 

Den ekologiska Norrlands Guld Ljus finns till försäljning från och med i dag på krogar, systembolag och i dagligvaruhandeln. Med både ekologiskt Perlehumle och ekologiskt svenskoldat korn är ambitionen att vara branschens mest hållbara företag och man har under senare år gjort stora satsningar inom miljö- och hållbarhet. Med en biogränsleanläggning som minskar fossila koldioxidutsläpp med hela 80 procent per liter dryck var ekologisk öl en naturlig fortsättning i arbetet.

Ytterligare ekologiska och klimatsmarta produkter är att vänta enligt miljö- och hållbarhetsdirektör Claes Åkesson som säger att de jobbar hårt med denna utveckling. Det finns idag endast 114 sorter ekologiskt öl av totalt närmare 2 400 artiklar samtidigt som Systembolaget noterat en ökning på 39 procent av ekologiskt ök 2014. Vinerna ökade med 100 procent där utbudet är lite större så att det finns intresse råder det ingen tvekan om.

Spendrups uppger även att Norrlands Guld Ljus är vegansk, något ölsugna djurvänner kan glädjas över.

Hoppas fler följer efter, finns efterfrågan borde intresset från fler producenter också komma. Norrlands_Guld_Ljus_eko

Lämna ett svar

%d