ElectriCity – hållbar kollektivtrafik

Luft fri från buller och avgaser. Låter avlägset, som en utopi. Men nu ska ett steg tas för att komma närmare detta med ett nytt sätt att resa kollektivt. 

Den 15 juni är det premiär för en ny busslinje i Göteborg som består av tysta och avgasfria bussar som drivs av förnybar el från sol och vind. Bussarna laddar sina batterier på sex minuter vid ändhållplatserna med ett nytt system som har arbetats fram tack vare ett samarbete mellan 13 olika partners inom forskning och utveckling. Göteborg Energi står för laddning och underhåll och drift av stationerna.

För att nå smarta energilösningar krävs samarbete mellan olika parter och likt projektet Klimaträtt så har man arbetat nära akademin, staden och näringslivet för att nå fram till ElectriCity. Detta är ett startskott för utveckling av nya tjänster och lösningar för hållbar stadsutveckling. Låt oss hoppas att detta faller väl ut med en renare luft för Göteborgarna för att kunna spridas vidare till andra städer.

Med detta projekt och Way Out Wests satsningar på en miljövänlig festival intar Göteborg en ledande position gällande miljön. Vilken är nästa stad att komma med smarta klimatlösningar? Laddstation

En kommentar på “ElectriCity – hållbar kollektivtrafik

  1. Bra initiativ. Detta kan bli framtiden hoppas jag. Jag har aldrig åkt ett fordon som drivs av el, men kan tänka mig att det är bra i stadsmiljö, för alla som slipper buller och ac gaser!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: