Mjölkfritt på Way Out West

Festivalen Way Out West går från klarhet till klarhet. 2012 meddelade de att de gör festivalen köttfri vilket resulterade i en vild debatt om köttets vara eller icke vara. En del blev rejält upprörda men detta har stillats och istället har festivalen fortsatt sitt arbete för bättre miljö.

2013 tilldelades festivalen Guldråttan för sitt initiativ till köttfritt och därmed minskande av köttkonsumtionen. Med årets förändring att dessutom spola komjölk gör man verkligen något gott för miljö och djur då komjölk är en stor bidragande faktor till koldioxidutsläpp, långt högre än vegetabilisk dryck. Enligt en livscykeanalys gjord av SP är utsläppen hela 61 procent lägre för vegetabilisk dryck än för kodito. Komjölk vs havredryck

Oatly, vars dryck man kommer att kunna förtära på festivalen, är en sponsor till festivalen och därmed en kraftigt bidragande faktor till beslutet om att skippa komjölk. Patrick Fredriksson, festivalansvarig ser det som en kraftig inspiration, samarbetet startade efter att festivalen blivit vegetarisk och detta är alltså nästa steg. Patrick beskriver festivalen som mycket mer än musik och anser att hållbarhet är något man verkligen bör arbeta mer med. Han nämner även social hållbarhet vilket är väldigt lovvärt. Kan inte annat än instämma och glädjas över att det finns inspirerande personer och verksamheter som vågar ta steget för en bättre miljö, på flera plan. Well done!

3 kommentarer på “Mjölkfritt på Way Out West

  1. Pingback: Mjölkfritt Göteborg för miljön | Vego Eco

  2. Pingback: ElectriCity – hållbar kollektivtrafik | Vego Eco

  3. Pingback: Kaffefestival utan mjölk | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: