Pastagryta med gräddsås och tofu

Den här pastarätten är som en dröm för den hungrige, den är snabb- och lättlagad och samtidigt mättande. Det är min dotter som ligger bakom anrättningen och den har blivit en favorit här och får väl ses som en uppgradering av veckans sallad eftersom det är en varmrätt.

Recept, 4 – 6 pers
500 g pasta
1 gul lök
olja att steka i
3,5 dl (vegetabilisk) grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
300 g marinerad tofu
1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
1 ask coctailtomater

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Häll på grädden, smula ner buljontärningen och låt koka upp.  Låt sjuda några minuter och smaka av med kryddor.
Tärna tofun och stek i olja tills den fått en fin yta. Skölj bönorna, halvera tomaterna. Blanda alla ingredienserna med den kokta pastan och tillsätt ev mer krydda. Servera med sallad och gärna färsk basilika. Pastagryta Vego Eco

Tänk på att använda vegetabilisk grädde om du vill ha en vegansk rätt.

2 Comments on “Pastagryta med gräddsås och tofu

  1. Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 23 oktober | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: