Den här pastarätten är som en dröm för den hungrige, den är snabb- och lättlagad och samtidigt mättande.
Det är min dotter som ligger bakom anrättningen och den har blivit en favorit och får väl ses som en uppgradering av veckans sallad eftersom det är en varmrätt.
Recept, 4 – 6 pers
500 g pasta
1 gul lök
olja att steka i
3,5 dl (vegetabilisk) grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
300 g marinerad tofu
1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
1 ask coctailtomater
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Häll på grädden, smula ner buljontärningen och låt koka upp. Låt sjuda några minuter och smaka av med kryddor.
Tärna tofun och stek i olja tills den fått en fin yta. Skölj bönorna, halvera tomaterna. Blanda alla ingredienserna med den kokta pastan och tillsätt ev mer krydda. Servera med sallad och gärna färsk basilika.
Tänk på att använda vegetabilisk grädde om du vill ha en vegansk rätt.
Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 29 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 21 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 19 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 10 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 februari | Vego Eco