Pastagryta med gräddsås och tofu

Den här pastarätten är som en dröm för den hungrige, den är snabb- och lättlagad och samtidigt mättande. Det är min dotter som ligger bakom anrättningen och den har blivit en favorit här och får väl ses som en uppgradering av veckans sallad eftersom det är en varmrätt.

Recept, 4 – 6 pers
500 g pasta
1 gul lök
olja att steka i
3,5 dl (vegetabilisk) grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
300 g marinerad tofu
1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
1 ask coctailtomater

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Häll på grädden, smula ner buljontärningen och låt koka upp.  Låt sjuda några minuter och smaka av med kryddor.
Tärna tofun och stek i olja tills den fått en fin yta. Skölj bönorna, halvera tomaterna. Blanda alla ingredienserna med den kokta pastan och tillsätt ev mer krydda. Servera med sallad och gärna färsk basilika. Pastagryta Vego Eco

Tänk på att använda vegetabilisk grädde om du vill ha en vegansk rätt.

Annonser

One Comment on “Pastagryta med gräddsås och tofu

  1. Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: