Recept hallongrottor choklad

En chokladvariant av klassikern hallongrottor. Lite coockiekänsla då det är en lite mjukare kaka än den traditionella hallongrottan vilket är en superkombo med chokladsmaken.

Recept, ca 40 kakor
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 socker
1 tsk vaniljsocker
200 margarin
ca 0,5 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tärna ner margarinet och knåda ihop till en smidig deg. Rulla bollar och platta till lite. Gör en liten ingröpning och fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Kakor kan man ju inte få för mycket av. Så många variationer som finns, goda, enkla och ofta en fröjd för ögat i sina olika utformningar. Fler recept finns här, småkakor är även månadens sötsak denna gång så denna kaka är bara en av många bidrag där.
För en mjölkfri, vegansk och allergivänlig kaka, använd mjökfritt margarin.
Hallongrottor choklad Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: