Cottover, miljövänliga kläder

Cottover är en ny kollektion som är gjord av 100 procent ekologiskt och Fairtrade-certifierat material. Serien är även Svanenmärkt. New Wave Group presenterade denna nyhet före sommaren. 

Vid denna presentation lottade man ut kläder och till min stora förvåning var jag en av dem som vann. Kläderna har nu kommit och det är en mix av byxor, tröjor och hoodies. Gemensamt för alla plagg är att de är gudomligt mjuka och sköna. Det var den spontana reaktionen av alla i familjen som var med och packade upp försändelsen. Det var nästan skrattretande, lät som hämtat ur en reklamfilm.

Kläderna är verkligen underbara att använda, mjukheten består även efter tvätt så det var inte bara nyhetens behag. Att man kan göra så mjuka, fina kläder som inte belastar miljön med gifter är fantastiskt. Just detta företag arbetar även för att bidra till minskad fattigdom förutom hållbarhetsfrågor.

En mycket positiv upptäckt, det finns en mängd olika färger och modeller att välja bland. Hoppas att man kan få se mer hållbara alternativ hos fler klädkedjor framöver, särskilt om de är så härliga som dessa.
Cottover hoodie Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: