Konsumenter efterfrågar klimatansvar

En ökad oro bland människor för klimatförändringar börjar spegla sig i konsumtionen. Enligt en undersökning utförd av Novus på uppdrag av ZeroMission vill allt fler konsumenter handla från företag som tar klimatansvar. 

Enligt undersökningen som gjordes före sommaren föredrar två av tre svenska konsumenter att köpa från företag som minskar sin klimatpåverkan. Andelen som föredrar att köpa produkter och tjänster från företag som tar ansvar för att minska klimatpåverkan har ökat de senaste fem åren, likaså andelen som tycker att klimatkompensation är ett bra sätt för företag att ta ansvar.

Det finns ett ökat intresse hos företag att minska sina utsläpp och klimatkompensera vilket verkligen behöver göras. Det ligger på företagens ledning att arbeta för en hållbar verksamhet vilket är av högsta vikt för vårt klimat. För konsumenter är det inte alltid lätt att veta vilka alternativ som är de bästa ur denna aspekt så företag som lägger en bra grund för detta nu har mycket att vinna framöver. Vego Eco har tidigare skrivit om hållbara trender inom näringslivet vilket kan vara en start för att nå vidare i detta arbete. Likaså gällande hållbarhet och hälsa som publicerats på LinkedIn tidigare.

Så är du konsument, se till att välja varor från företag som tar ansvar. Fråga om du anser att det inte är tydligt nog vad de gör på detta område. Det sätter press på företagen, konsumentens makt ska inte underskattas. Och företag, ta er chans att bli ledande och ta marknadsandelar nu när chanserna ligger framför er!

2 kommentarer på “Konsumenter efterfrågar klimatansvar

  1. Pingback: Köpa utsläppsrätter | Vego Eco

  2. Pingback: Hållbar turism, är det möjligt? | Vego Eco

Lämna ett svar

%d