Vegansk Quorn

För någon månad sedan kom nya veganska produkter från Quorn. Glädjen var stor när de i augusti presenterade nyheten att veganvänliga schnitzlar och nuggets strax skulle komma till butik. Många har i åratal bönat och bett om att de ska ta bort ägg ur sina produkter så att de blir helt vegetariska. Har ju onekligen känts något bakvänt att en produkt är framtagen som alternativ till animalier ändå inte är vegetariskt. Men nu så! Och nu finns de i butik sedan ett tag.

Hur smakar de då? I vår panel på endast sex personer blev det positivt gensvar. Alla tyckte att det såg gott ut och att det smakade väldigt bra. Personligen tycker jag dock att det var en ”ovan” smak. Tänk så mycket vana det finns i våra smaker! Andra vegetariska köttalternativ är oftast baserade på soja vilket man nu är van vid men detta var helt nytt och de som äter kött, alternativt slutat nyligen tyckte det var väldigt gott. Ser det alltså som att produkterna har en något ”köttigare” smak än vad kanske en del andra vegetariska produkter har.

För de som saknar det är det förstås toppen, och alla Quornfans sedan tidigare kan ju inte annat än vara glada över att detta nu kommit. Jag kommer att äta det fler gånger förstås men jag har generellt lite svårt för köttalternativ, det är inte länge sedan jag ”lärde” mig att äta korv.

Trots att jag personligen har lite svårt för dessa köttliknande produkter blir det ändå en del då det är ett enkelt sätt att få in proteiner i maten och samtidigt laga mat som barnen gillar – och känner igen. För där finns en större poäng än vad många tror, barn vill inte alltid sticka ut för mycket och tror att detta även kan vara en bra väg att gå för att få köttätare att våga testa. Att t.ex. göra en lasagne på quornfärs (när den finns!) istället för kött, något som jag tror få skulle upptäcka. Inte många skulle nog tänka på att det var vegetariskt istället för kött. Laga något gott med höstens alla goda rotsaker med en Quornprodukt till, gott, nyttigt och klimatvänligt istället för att addera en köttbit.

Quorn vegan Vego Eco

Tack Quorn för att dessa produkter äntligen har kommit, hoppas att ni ställer om hela produktionen vad det lider. Det vore oerhört bekvämt att inte behöva kolla så noga eller informera den som ska handla att kolla så att det verkligen blir en Quorn-produkt som är helt vegetarisk.

Lämna ett svar

%d