Kommande hälsosamma och veganska böcker

Kylan har precis börjat göra entré och vi har en vinter i antågande. Men planerna för vårens böcker är givetvis klara och det ser ut som att vi kommer att ha några spännande att se fram emot. 

Att det just nu är en pågående trend kring vegetariskt och hälsa är inte svårt att se när man bläddrar i Norstedts vårkatalog. Den innehåller flera böcker inom ämnet som förhoppningsvis är läsvärda. Att grilla gillar de flesta och många tror att det innebär kött men så är det givetvis inte. Paul Svensson som nyligen kom med boken Den nya husmanskosten släpper i mars ännu en bok och denna gång med grillen som utgångspunkt. I Vego Ecos recension av den förra efterfrågades mer vegetariskt så det är verkligen välkommet med detta vegetariska fokus. Grilltips är alltid välkommet!

Svensson, P - Grilla vego - 13071039

Mer vegetariskt kommer vi att få från Erika Frost med Rå matglädje som bjuder på både veganskt och raw food. Mat som smakar som typisk traditionell men ändå raw, låter underbart! Fermentering får vi av Jenny Neikell och en hel bok om soppor från Allt om mat.

Detta är bara några av alla böcker med matinspiration men som sagt ser man även hälsotemat här. Det säger en del att den klassiska Vår kokbok som förra året kom med Vår kokbok vegan i april ger ut en med fokus hälsa. Med frågeställningen vad hälsosam mat egentligen är ska man få recept som utgår från grönsaker och nyttigare fetter mm. Men man nämner även köttfärssås och pannbiff vilket gör att man blir lite skeptisk. Men det kan väl omöjligt vara baserat på kött, då är det ju inte hälsosamt. Även en bra start på dagen ska man kunna få med goda frukostar från kostrådgivaren Anja Forsnor.

Finns ännu fler intressanta än dessa, ser fram emot att sitta i vårsolen med böcker inte bara om recept och hälsa utan i förlängningen även om naturen med balkongodling och en uppdaterad guide om alla Nordens fåglar. Ser ut att vi kommer att kunna botanisera ordentligt bland hälsosamma recept nära naturen nästa år, kul!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: