Racing Extinction, #startwith1thing

Discovery Channel vill i samband med superklimatmötet i Paris den 30 november – 11 december bidra till att påverka beslutsfattare och allmänhet att ta viktiga steg för att utöka skyddet för djurarter och leva mer miljövänligt.

En del i detta är att de gör en historisk global samsändning av dokumentärfilmen Racing Extinction i över 200 länder. Fotografen och dokumentärfilmaren Louie Psihoyos står tillsammans med teamet från den mångfaldigt prisbelönade The Cove bakom denna film där man möter aktivister, forskare och politiker med flera för att belysa klimatfrågan.

Filmen är en blandning av vackert naturfoto och vetenskapliga bilder som är fantastiska. Detta varvas med intervjuer, dolda kameror på illegala marknader och utrotningshotade djur. Självfallet tar de upp animalieindustrin, ingen kan förbise denna sak när man talar om vårt klimat. Man belyser hur kött- och mejeriprodukter belastar hårt och gör jämförelsen med världens transporter där animalierna är långt värre. Man talar om vilken oerhört stor positiv inverkan det skulle ha på vårt klimat om vi gick över till vegetarisk kost. Detta är en bidragande orsak till att växthusgaserna ökat och enligt filmen drivit på utrotning av djurarter till 1 000 gånger den naturliga takten.

Illegal handel Racing Extinction Discovery Channel-e

Illegal handel

The Cove är en extremt stark film, denna har en lite annan inriktning som inte är lika blodig då den fokuserar mer på klimatet och hur vi behandlar vår miljö men ur ett perspektiv där djuren är i fokus. En vacker, lärorik och läskig resa där man följer människor som vägrar att ge upp på naturen och skickar med oss budkapet att vi kan förändra, ett steg i taget.

Där är grunden till kampanjen som Racing Extinction är en del av, #startwith1thing som tar ställning genom att förändra en sak i taget för att hjälpa naturen. I Sverige är WWF en av de organisationer Discovery Channel samarbetar med.

Filmen visas onsdag 2 december kl 21.00 och från kl 23.00 finns den tillgänglig fritt på Dplay.se.

Metangastest Racing Extinction-discovery

Metangastest

 

En kommentar på “Racing Extinction, #startwith1thing

  1. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: