Smoothie och träning för piggare vardag

Det är fortfarande mörkt på morgonen men dagarna blir sakta ljusare. För att bli lite piggare hjälper det ofta att träna och äta nyttigt, nu har Alpro har tagit fram en program för att hjälpa dig på traven.

De bjuder på inspiration på hur man kan kicka igång sig själv baserat på sin egen ambitionsnivå. Med deras H.A.P.P.Y program, Healthy and Adventurous Program for a Promising Year, finns goda recept blandat med träningsprogram. 14 dagar fyllda med träningsinstruktioner och gott att äta.

Det är lätt att man kör på med samma recept dag efter dag. Själv har jag fastnat i en bärsmoothie som det blivit nästan uteslutande sista tiden. Med den här guiden får man onekligen lust att göra lite andra recept.

Vad som dock är än mer intressant för oss som inte är superhaj på vad som fungerar tillsammans, är foodpairing kul. Jag är inte främmande för att slänga i lite vad som helst i mixern och göra smoothie av men det kan ju vara trevligt att kombinera smaker som passar hyfsat fint ihop.

Varför går gul paprika och passionsfrukt, eller avokado- och banansmak så bra ihop? De delar samma arom, vilket gör dem till en perfekt kombination. Det är här ”foodpairing” kommer in, en beprövad metod som identifierar olika ingrediensers aromer, vilket gör det möjligt att få fram de bäst matchande ingredienserna för en god smoothie. Så om man söker mer variation i sina smoothies kan man skapa specialgjorda smoothierecept med hjälp av ”Foodpairing-metoden” här.

Foodparenting Alpro

Vill du ha färdiga recept så har Alpro en bank med olika smotthierecept här baserat på deras olika drycker. Vego Eco har en också en del smoothierecpt, du hittar dem här.

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: