Vegansk kvarg

Även om du är van att konsumera mycket mjölkprodukter och vill gå över till helt vegetarisk kost är det sällan några problem. Det finns bra alternativ för de flesta produkter. De som gillar kvarg har dock fått välja något annat.

Men nu har Alpro ändrat på det. De har lanserat ett växtbaserat alternativ till kvarg under namnet Go On som är baserad på sojaprotein. Den rekommenderas att kombinera med färsk frukt, favoritflingor eller bara som den är. Proteinhalten är 6,2 g per 100 g, något lägre än animalisk kvarg. Den finns i tre varianter, en naturell samt två smaksatta; passionsfrukt och svarta vinbär. 

Alpro Go On kvarg svarta vinbär

För oss som aldrig någonsin har ätit kvarg kan ju detta vara spännande. Eller nja, jag känner inte att jag saknat detta riktigt, men visst är man lite nyfiken på en produkt många talat om men som man aldrig kunnat smaka. Har inte förstått vitsen riktigt med en extra proteinrik produkt, proteiner får vi snarare i oss för mycket av. Men självfallet är det mycket bra att det kommer vegetabiliska alternativ till det animaliska.

Nu finns det väl knappast några ursäkter kvar för att inte äta vegetariskt, det kommer hela tiden fler spännande alternativ från den vegetabiliska marknaden. 

En kommentar på “Vegansk kvarg

  1. Pingback: Felix lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: