Glutenfria produkter från Anamma

Trevliga nyheter för glutenintoleranta: Anamma som för något år sedan helt fasade ut äggen ur sin produktion för att erbjuda ett helt veganskt sortiment satsar nu även på glutenfritt.

Anamma har gjort om sitt utbud så att alla produkter sånär som på Vegoschnitzeln är glutenfria. Efter stor efterfrågan på glutenfria produkter har de gamla versionerna av produkterna uppdaterats men de tidigare recepten kommer att finnas kvar i butik tills de sålt slut. För att vara säker på att få de nya glutenfria får man spana efter den rosa loggan. 

Anamma glutenfri rosa logga

Anamma meddelar att de endast använder ingredienser som är naturligt glutenfria i sina produkter, de är t.ex. helt vetefria och innehåller ingen vetestärkelse. För den som vill undvika e-nummer så hälsas det att det inte är några e-nummer tillsatta vid produktutvecklingen till glutenfritt.

I fabriken säkerställer man att glutenfria produkter inte kontamineras av gluten och för att verifiera att rutinerna fungerar lämnas då och då prover in för analys till externt laboratorium. De meddelar att de har aldrig råkat ut för att man har påvisat gluten i dessa prover.

Enkelheten att veta vilka produkter man kan köpa som vegan eller allergiker är inte alltid lätt. Att då göra som Anamma gällande äggen är strålande, man vet att man oavsett produktval alltid kommer att få en helt vegetarisk produkt och slippa lusläsa på förpackningen i butiken eller komma med långa beskrivningar och förhållningsorder om man ber någon annan att handla.

Trots det så är märkningen ändå bra här. Föredömligt för de med synnetsättning att göra det tydligt och med olika färger för att öka tillgängligheten. Både det veganska samt allergiinformation om gluten och ägg märks tydligt och gluten särskilt med det rosa. Bra jobbat!

Anamma märkning

3 kommentarer på “Glutenfria produkter från Anamma

  1. Pingback: Felix lanserar veganska färdigrätter | Vego Eco

  2. Tack så mycket för att ni gör veganska ”glutenfria” produkter också <3

  3. Jättegoda jag rekommenderar er på det varmaste! Bästa hittills! Jag är glutenintolerant o maken vego så kombinationen är fantastisk!

Lämna ett svar

%d