Anamma, helvegetariskt företag

Nyheten från Anamma som det har varit nedräkning för slog igår ner som en ljuvlig lyckobomb. Företaget har nu valt att utesluta ägg ur alla sina produkter och var sedan innan mjölkfria vilket innebär att samtliga produkter numer är vegan.

88 procent av de som köper vegetarisk mat vill ha äggfria alternativ enligt en undersökning de gjorde förra året. ”Budskapet från Sveriges vegetarianer har varit mycket tydligt. Vi har därför lagt ner oerhört mycket arbete på att göra vårt sortiment äggfritt” säger Christer Rydberg, VD på Anamma Foods AB.

Anamma har tagit fram två helt nya produkter, Vegofilé och Vegobitar, som i tester fått högsta betyg. De passar samtidigt på att förbättra produkternas smak och konsistens ytterligare. I produktsortimentet kommer det nu att finnas sju olika veganska produkter. På produktsidan kan du läsa mer om vilka sorter som finns nu.

Detta är ett otroligt bra initiativ av Anamma. Förutom att det förenklar och öppnar för fler ätbara produkter för äggallergiker och de som inte vill äta animaliska produkter är det ett föredöme ur djur- och miljösynpunkt att arbeta med en helt vegetabilisk produktlinje. Hoppas att fler företag kan ta efter detta.

6 kommentarer på “Anamma, helvegetariskt företag

  1. Pingback: Anamma filéer tillbaka | Vego Eco

  2. Pingback: Veganska Quornprodukter | Vego Eco

  3. Pingback: Vegonyheter, glutenfria biffar | Vego Eco

  4. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

  5. Pingback: Glutenfria produkter från Anamma | Vego Eco

  6. Pingback: Ben & Jerry’s mjölkfria glassar har kommit till Sverige | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: