Klimatsmart protein

Animalisk kost påverkar vårt klimat mer än vegetabilisk. För att få fler att lämna animalier satsas det alltmer på att hitta klimatsmarta alternativ för proteinkällor.

Vinnova har nu en utlysning där man kan söka pengar till ett innovativt koncept för en klimatsmart och hälsosam proteinkälla. Har man en idé för detta som man vill ta vidare och utveckla till en ätbar prototyp så är detta ett utmärkt tillfälle att erhålla stöd och få chansen att delta i ett smakprovningsevent senare i år.

Bakgrunden till utlysningen är enligt Vinnova att de ständiga hälso- och miljölarm som den globala produktionen och konsumtionen av kött- och mjölkprodukter ger innebär stora utmaningar, men också stora möjligheter, för svensk livsmedelsindustri.

Satsningen Klimatsmart protein genomförs både i form av en utlysning och en tävling. Dels erbjuds möjlighet till finansiering för att utveckla innovativa ätbara prototyper som vänder sig till företag, ekonomiska föreningar, institut samt universitet och högskolor. Den andra delen är smakprovningsevent med Tareq Taylor. De projekt som får finansiering i utlysningen kommer även att få delta i en tävling, ett smakprovningsevent där bland annat gourmetkrögaren Tareq Taylor ingår i juryn. Eventet hålls mot slutet av året och vinnarna i denna tävling har sedan möjlighet att söka ytterligare finansiering för att utveckla konceptet vidare mot färdig produkt.

Har du en idé så är det bara att passa på, sista dag för att söka är den 6 april 2016 klockan 14.00.

En kommentar på “Klimatsmart protein

  1. Pingback: Är alger framtidens mat? | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: