Stark vegotrend

Vegotrenden växer sig hela tiden starkare, den är vårens hetaste mattrend enligt Pågens årliga brödtrendspaning som presenterades tidigare i år. Förutom vego är även odling på uppåtgående, den trendigaste mackan är den du odlar själv.

Med lite efterlängtad vårvärme är det hög tid att börja odla och att kunna skörda sina egna grönsaker är onekligen trevligt. Det går även fint för den som bor i lägenhet, fönsterbrädan eller balkongen går nog så bra.

En snabb och enkel lunch eller mellanmål är att slänga ihop en smörgås och det behöver inte vara dåligt eller onyttigt för det. Näringsrikt och mättande med en massa goda pålägg. Även bland de ställen som poppat upp ute på stan erbjuder en del bra alternativ. Enligt Pågen är de allra trendigaste bland smörrebröd nu vegan- och rawfoodsmörrebröd.

Andra tips för goda mackor förutom de egenodlade är “gastronomiska svinnmackor”. Ta tillvara på resterna efter grillfesten och omvandla grillade grönsaker, tzatziki och cole slaw till en lunchmacka.

Med egenodling kanske man automatiskt kan få in en större varsamhet för råvarorna? När man inser att det ligger lite arbete bakom det man odlar så tar man mer hand om det? Kan det sedan överföras även till det man köper i butik är det bra. Släng inte maten, förvara den väl och se till att äta upp rester genom nya recept eller frys in för att använda vid senare tillfälle.

En kommentar på “Stark vegotrend

  1. Pingback: Minska klimatpåverkan, delta i #lunchvego | Vego Eco

Lämna ett svar

%d