Grön sommarmeny hos Scandic

Vi har en härlig vegotrend som pågår nu vilket har varit återkommande på Vego Eco sista tiden. Nu är det hotellkedjan Scandic som tar ett större tag om frågan och lanserar en grönare sommarmeny.

Scandics lansering av den gröna menyn “Grön sommar” består av rätterna trädgårdssallad med matvete, färska örter och avokadodressing och tacos med Pulled Oumph! med physalissalsa och en jordgubbsdröm. Ingen av rätterna innehåller några mjölk- eller äggprodukter utan här får en alltså en veganvänlig trerätters meny.

“Vi vet att var tredje svensk är flexitarian i Sverige idag och vi vill erbjuda dem en meny som passar deras smak. Våra gäster är medvetna och vill må bra av maten de äter, vilket innebär mat som är god för miljön och som även ger dig energi. Sommarmenyn tillsammans med Oumph! utgör väldigt spännande alternativ för detta”, säger Henrik Severin, Kökschef Scandic Sverige.

Förhoppningsvis är detta snart standard. Normer behöver vändas på, det kan inte längre vara kött som är det självklara valet där menyer automatiskt utgår från animaliska alternativ. Klimatet och vår hälsa kräver mer vegetariskt. Med den senaste tidens utveckling känns det som att vi är på rätt väg – härligt!

Lämna ett svar

%d